Sain siskoltani hyvän piirakka ohjeen ja pitihän sitä kokeilla pienellä variaatiolla. :)

Eli annos on koko uunipannullinen.

pohja:
4 kananmunaa
2dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1,5dl appelsiinimarmelaadia (tosin tätä minä laitoin hiukan vähemmän)
1dl maitoa
200g voita/margariinia

kuorrutus:
200g tummaa suklaata (minä käytin minttuversioon:100g fazerin sinistä ja 100g maraboun minttukrokanttia) Siskoni mielestä tuo tumma suklaa oli liika vahvaa.
1dl maitoa
1dl sokeria
100g mantelilastuja (meillä noita lastuja oli vain 50g, joten laitoin  lisäksi 50g rouhetta).
½rkl vehnäjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää vuorotellen marmeladin, maidon ja voisulan kanssa.
Laita pellille ja paista 200´C n.15 min.
Valmista kuorrutus, paloittele suklaa ja laita kattilaan muiden aineiden kanssa. Kuumenna sekoittaen ja anna kiehahtaa.
Ota paistunut pohja uunista ja nosta lämpö 225´C
Levitä kuorrutus pohjalle ja jatka paistamista n. 5 min.

Tuli aivan ihana minttuinen säväys piirakkaan, mutta tulos ei silti ollut liian makea, kun minttusuklaata oli vain puolet annoksesta. :P