Tämän piirakan teko oli kyllä tuskaista.:) Ei oikein mikään meinannut sujua. Lapsilla oli känkkäränkkä ja minä mittasin aineita väärin ja kaatelin osan lattialle. No toivottavasti illan vieraat voivat syödä tätä.;) Palaan ilmoittamaan miltä tämä maistui. Tämä ohje on siis pellilliselle, jonka itse pienensin pyörelle vuoalle.

ohje:1 uunipellillinen.

Poja:

3 munaa
3dl sokeria
8dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
2½dl maitoa
1½dl (150g) voisulaa

Täyte:

n.8dl raparperiä
1dl sokeria
1tl inkivääriä

Muruseos:

100g voita
2dl skeria
2dl vehnäjauhoja
2tl vaniliinisokeria

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää maito. yhdistä kuivat aineet ja lissä taikinaan. Lisää lopuksi voisula. Kaada taikina leivinpaprilla päällystettylle uunipellille. Sekoita täyteaineet keskenään ja ripottele pohjalle. Mittaa muruseos ainekset kulhoon ja nypi se tasaiseksi muruseokseksi. Ripottele tasaisesti piirakan päälle. Paista uunissa n 175*c 30-40 min. Jos teet puolikkaalla annoksella, pyöreään vuokaan paisto aika on n 50-60min. Tarjoile jäätelön kanssa.