Nämä on kyllä minun ehdotonta herkkua varsinkin suoraan pakastimesta napsittuna.:D En minä ole mikään pakastesyöjä, muuten vaan....;)
Ohjeen olen ottanut Hyvää ruokahalua, kotikokin parhaat leivontaohjeet kirjasta.
Ohjeesta saat n. 50 viipaleleipää.
200g voita
2,75dl sokeria
1 keltuainen
1rkl siirappia
3tl vaniiliinisokeria
2tl soodaa
4½dl vehnäjauhoja
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuainen joukkoon. Lisää siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekaan. Muotoile taikinasta n 3cm paksuja pötköjä ja taputtele ne litteiksi pellille (paksuus n. ½cm). Jätä reilu leviämisvara. Paista uunissa 200*c kunnes leivät ovat kauniin kullanruskeita. Leikkaa lämpöisinä vinottain viipaleiksi ja anna jäähtyä.
Parhaimmillaan nämä leivät on suoraan pakkasesta, kun ne on ihan jäässä. Pikkuleipien kinuskinen maku pääsee oikeuksiinsa.
lauantai, 21. kesäkuu 2008
Kommentit