Nämä oli kyllä ihania pitsoja!!:P

 

Pohjan tein samalla ohjeella kuin lähes joka kerta, eli

 

3-4dl vettä

1pss kuivahiivaa

4rkl ruokaöljyä

vehnäjauhoja

 

Mittaa vesi kulhoon ja lisää sekaan hieman jauhoja ja kuivahiiva. Sekoita. Lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Puristele öljy taikinan sekaan ja lisää vielä hiukan jauhoja, kunnes taikina muuttuu helposti käsiteltäväksi.

 

Tonnikalatäyte:

 

Tämän ohjeen olenkin tainnut tönne blogiini jo aikaisemmin lisätä, mutta tässä se nyt vielä uudestaan.

 

400g jauhelihaa

1 sipuli

1tlk tonnikalapaloja vedessä

(2tl)jauhelihamaustetta (HUOM. Suosittelen a'la meiran maustetta, sillä eri valmistajien jauhelihamausteiden mauissa on paljon eroja.

(½tl)grillausmaustetta

(1tl)valkosipulijauhetta

(2tl)pitsamaustetta

ketsuppia

 

Ruskista jauheiliha sipulin kanssa. Mausta haluamallasi tavalla. (Laitoin nuo käyttämäni määrät sulkeisiin ja huom. ne ovat arvioita, sillä minut tuntien, harvoin mittaan mitään.)Valuta tonnikalasta vedet pois ja lisää jauhelihan sekaan. Lisää lopuksi ketsuppia n 3rkl ja sekoita hyvin.

 

Voitele pitsapohja ketsupilla tai tomaattipyreellä ja levitä täyte pohjalle. Päälle laitoin vielä ananspaloja ja Juustoraastetta n 150g.

 

Kinkkutäyte:

 

Maustekurkku

1pss kinkkukuutioita

grillausmaustetta

pitsamaustetta

valkosipulijauhetta

 

Voitele pohja ketsupilla. Ripottele kinkut ja maustekurkut pieninä kuutioina pohjalle. ripottele mausteet päälle (grillausmaustetta ja valkosipulia kannattaa käyttää maltillisesti, kun maistuvat voimakkaasti). Lisäksi laitoin myöskin tämän pitsan päälle anansta paloina ja 150g juustoa raasteena.

 

Herkkuhetkiä!:)