Saatiin eilen Juhannusvieraita joten leipasin pikaisesti tällaisen kakun. Huomaa tuosta kuvasta jossa kakkua on jo leikattu että nostin kakkulevyt liika aikaisin pystyyn pohjan ollessa vielä liian pehmeää.


Ohje:

Pohja: Pohja on sama kuin painonvartijoiden kirjasta tekemän kääretorttu pohja. Ohjeen löydät täältä.

Täyte:

1prk vispi floraa
1prk maitorahkaa
½dl sokeria
5dl mansikoita
4 liivatetta tai 2tl liivatejauhetta
1rkl vettä

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, sokeri ja survotut mansikat. Kiehauta vesi ja lisää siihen liotetut liivatteet/ 2tl liivatejauhetta. Kaada liivatevesi ohuena nauhana rahkaseokseen ja vatkaa hyvin. Anna täytteen hyytyä hetki kylmässä.

Kakun kokoaminen:

Leikkaa kääretorttu n 5cm leveiksi nauhoiksi ja voitele ne mansikkahillolla. Levitä hiukan hyytynyt rahkatäyte suikaleille ja anna hetken taas hyytyä. Kääri suikaleet kerälle jolloin syntyy iso rulla. Levitä rahktäytettä myös kakun päälle ja reunoille. Laita kakku hyytymään kaappiin n 2h.

Koristelu:

2dl vispikermaa
1tl vaniljasokeria
4 riviä fazerin sinistä suklaata.
1rkl ruokaöljyä

Sulata suklaa öljyn kanssa. Valuta lusikalla suklaata ohuiksi nauhoiksi kakun päälle ja reunoille. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja pursota koriste reunukset kaukulle.





Kuten huomaa, minä olen vielä lapsen kengissä tuossa pursotus hommassa, mutta harjoitus tekee mestarin.:) Varmaankin kaikki muutkin rohkenevat tämän nähdessään koekilemaan pursottelua. Mutta kuten aina, Ei se näkö vaan MAKU! (Toki näkö olisi plussaa.;) )