Nämä rieskat on todella hyviä ja mikä parasta, myöskin helppo tehdä. Oikeastaan näistä alunperin piti tulla sämpylöitä, mutta kun hiiva olikin päässyt loppumaan niin päätinkin tehdä jo puolikisi aloitetut sämpylät rieskoiksi.:)

Rieskoihin tarvitset:

2-3dl vettä
1tl suolaa
2dl myllynparas isokaurahiutaleita
1dl kauraleiseitä
vehnäjauhoja
½dl ruokaöljyä

Laita kaikki muut aineet kulhoon ja sekoita hyvin, paitsi jauhot ja öljy.
Lisää jauhoja niin, että taikina sitoutuu hyvin yhteen, muttei saa tulla liian jäykäksi. (Taikinan tulee olla helposti lusikalla annosteltavissa!) lisää lopuksi ruokaöljy ja sekoita voimakkaasti lusikalla tai puuhaarukalla, kunnes taikina sitkostuu. Annostele lusikallisia leivinpaperille ja laita reilusti jauhoja päälle. Taputtele alle ½cm paksuisiksi rieskoiksi. Pistele lopuksi vielä haaruklaa ilmareikiä leipiin ja paista uunissa 200*c 15-20 min.