Näistä tuli ensimmäistä kertaa minun tekeminä aivan ihanan ilmavia ja rapeita. Näköjään oikeilla välineillä on tässä hommassa väliä.

4 valkuaista
ripaus suolaa
2½dl sokeria
1tl peruna- tai maissijauhoja
1tl sitruunamehua

Vatkaa valkuaisia hetki ja lisää suola. Vaahdota seos napakaksi vaahdoksi. Lisää sokeri todella hitaasti (n 1tl kerrallaan) samalla kokoajan vispaten. Lisää maisiijauhot ja mehutilkka. Pursota tai levit marenki leivinpaperille ja paista uunissa 75-100'c 1-2h, riippuen marengin koosta (mitä isonpi, sen alhaisenpi lämpö ja pitempi paistoaika).
Anna jäähtyä. Marengit ovat parhaimmillaan päivän tai kahden kuluttua valmistuksesta.


HUOM:

Marenki vatkautuu ainoastaan puhtaass ja kuivassa kulhossa. Jos työvälineissä on rasvaa, tai joukkoon pääsee vähänkään rikkoutunutta munankeltuaista, ei vaahdosta tule hyvää. Vaahto kannattaa tehdä teräs-, lasi- tai posliinikulhossa (muovikulho naarmuuntuu helposti ja naarmuihin jää helposti rasvaa tai kosteutta). Jos käytössä on vain muovikulhoja, hierotaan ne ensin seoksella, jossa on 2rkl etikkaa ja 1tl suolaa. Tämän jälkeen kulho huuhdellaan ja kuivataan hyvin.