Tähän tarvitset:

pohja:

100g voita
½dl sokeria
2 keltuaista
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
½dl kylmää vettä

täyte:

5dl puolukoita
1dl sokeria
1rkl perunajauhoja
½dl vettä

kuorrute:

5 valkuaista
1½dl sokeria

Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuiset sekä loput aineet ja anna jähmettyä kylmässä n ½h. Mittaa täytteen ainekset kattilaan ja kuumenna kokoajan sekoittaen kunnes seos sakenee ja kiehahtaa. Anna jäähtyä. Painele taikina piirakkavuokaan, kaada jäähtynyt täyte päälle ja kypsennä 200 c* n 20 min. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä. marenki on valmis kun vaahdo on kovaa (pysyy kulhossa vaikka käännät sen ylösalaisin) ja kiiltävää. Pursota tai lusikoi marenki piirakan päälle. Kuorruta 225*c uunissa muutama minuutti. Tarjoa kylmän vaniljakastikkeen kera.