Ohjetta en niin tarkkaan mittaillut mutta kutakuinkin se näin menee.

10-15 sämpylää

n. 3dl vettä
1tl suolaa
1rkl sokeria
sämpyläjauhoja
1pss kuivahiivaa
2dl kauraleseitä
vehnäjauhoja

Mittaa kädenlämpöinen (n. 42*c) vesi kulhoon. Lisää sekaan suola ja sokeri. Laita vähän sämpyläjauhojaerilliseen kippoon ja sekoita hiiva siihen. (HUOM! jos käytät tuorehiivaa, niin liota se suoraan veteen suolan ja sokerin jälkeen.) Kaada hiiva jauhoseos veteen ja sekoita tasaiseksi. Lisää sämpyläjauhoja sen verran että taikina on paksua mutta tippuu vielä helposti puuhaarukasta. Lisää sekaan kauraleseet ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi vielä vehnäjauhoja niin, että taikina irtoaa kulhon reunoilta. Kohota n ½h. Leivo jauhotetuin käsin pyöreitä sämpylöitä leivinpaperille ja anna kohota vielä hetki. Paista uunissa 225*c kunnes sämpylät ovat kauniin kulolanruskeita.

Nauti lämpimänä voin ja juuston kanssa.:P