Tämän ohjeen olen ottanut Hyvää ruokahalua leivontakirjasta. Ihanan pehmeitä sisältä ja rapeita päältä olivat tällä ohjeella tehdyt munkit.

ohje:25kpl

2½ dl maitoa (minä laitoin 3 , kun en raaskinut sitä ½dl enää purkkiin jättää.)
25g hiivaa
1tl suolaa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl kardemummaa
1 muna
n.½kg vehnäjauhoja
100g pehmeää voita tai margariinia

Kypsentämiseen rypsi-tai soijaöljyä

Päälle hienoasokeria tai sokerikuorrute

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva siihen. Lisää puolet jauhoista ja muut kuivat aineet. Lisää loput jauhoista ja vaivaa sekaan rasva. Lisää jauhoja tarvittaessa niin että syntyy pehmeä pullataikina. Kohota kaksinkertaiseksi. Painele taikinasta ilmakuplat pois ja leivo siitä 2 tankoa. Leikkaa tangot palasiksi ja pyörittele pulliksi ja anna kohota vielä n 20min. Jos tahdot rinkelimunkkeja, tee reikä juuri ennen kattilaan laittamista.
Öljyä paistamiseen tarvitset vähintään 7,5dl.
Kuumenna öljy. Öljyn sopivuutta voit kokeilla pienellä taikinapallolla. Öljy on sopivaa kun se poreilee taikinapallon ympärillä ja ruskistaa taikinaa.